ELAN Zuidoost Friesland

Even voorstellen: stagiaire Yvon van Gijssel

Dinsdag 30 augustus 2022

Even voorstellen: stagiaire Yvon van Gijssel

Mijn naam is Yvon van Gijssel. Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Oosterwolde. Voor ongeveer twee maanden, van 29 augustus t/m 28 oktober, loop ik stage bij ELAN. In mijn vrije tijd vermaak ik me goed met vrienden, loop ik graag eens een rondje en werk ik bij mijn bijbaan in Oosterwolde.

Momenteel doe ik de opleiding Management van de Leefomgeving op de hogeschool Van Hall Larenstein. Deze opleiding houdt zich bezig met alle verschillende elementen van de leefomgeving. Denk hierbij aan ruimtelijke planning, stadsgeografie, stedenbouwkunde, ecologie, bodem(processen), landschap(historie) enzovoorts. Ik heb mij altijd al geïnteresseerd in aardrijkskunde, waardoor ik na lang zoeken uiteindelijk bij deze opleiding terecht ben gekomen.

Ik zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding en hou mijn oriënterende stage bij ELAN. Dit is overigens ook mijn eerste keer dat ik stage loop. Mijn ouders hebben een melkveehouderij en zodoende ben ik bij ELAN terecht gekomen voor mijn stage. Ik ben dan ook geïnteresseerd in de landbouw, maar ik vind het ook leuk om me bezig te houden met natuur, ecologie, bodem en het landschap. Met deze onderwerpen kan ik verder aan de slag bij ELAN.

Ik kijk uit naar de aankomende periode en hoop me verder te kunnen ontwikkelen binnen dit werkveld!