ELAN Zuidoost Friesland

GroenLinks Weststellingwerf te gast in Ter Idzard

Maandag 19 juni 2023

GroenLinks Weststellingwerf te gast in Ter Idzard

Vrijdag 16 juni vond de uitreiking van het Groene Lintje door GroenLinks Weststellingwerf plaats. Een onderscheiding voor mensen en organisaties die zich inzetten om gemeente Weststellingwerf groener te maken. Vorig jaar hebben wij dit lintje als ELAN in ontvangst mogen nemen. Afspraak daarbij was dat ELAN de locatie voor dit jaar zou regelen. 

De uitreiking vond plaats op het melkveebedrijf van ons bestuurslid Menno Nijenhuis in Ter Idzard. Menno heeft de aanwezigen uitgelegd wat ELAN allemaal doet op het gebied van agrarisch natuurbeheer en landbouw op zich. Ook heeft hij vertelt wat erbij komt kijken voor een agrarisch ondernemer om agrarisch natuurbeheer in te passen in de bedrijfsvoering. Na het officiële gedeelte heeft Menno de gasten meegenomen het land in om bij een natuurvriendelijke oever te kijken en een sloot waarin hij met peilgestuurde drainage het peil hoog houdt. De aanwezigen waren postief verrast over het werk van ELAN en ze waren onder de indruk van de inzet van Menno op het gebied van agrarisch natuurbeheer en waterhuishouding op zijn bedrijf. 

Winnaar van het Groene Lintje 2023 is overigens Ruurd Jelle van der Leij met zijn miniatuur natuurgebied in Oldeholtpade. De andere twee genomineeerden waren Jamkeuken Munnekeburen en Juffer in het Groen natuurlijke tuinen uit Boyl.