ELAN Zuidoost Friesland

Informatieborden Zaaien in Zuidoost geplaatst

Zondag 10 september 2023

 Informatieborden Zaaien in Zuidoost geplaatst

Eind juli, begin augustus hebben we verspreid door ons werkgebied veerttien informatieborden geplaatst bij ingezaaide bloemenstroken. Met deze borden informeren we passanten waarom de bloemen hier staan, welke bijdrage dit levert aan de biodiversiteit. 

De informatieborden zijn niet onopgemerkt gebleven. De krant 'Sa!' heeft een artikel geschreven over de bloemen en informatieborden. 

‘Mensen vinden het leuk en ik ook’

SIEGERSWOUDE - Het staat er mooi bij, complimenteren de buren. ‘We zijn er erg blij mee.’ Kijk, en daar doe je het toch ook voor, stelt Wilmar Rohaan tevreden vast. Zijn glimlach wordt nog breder als een groep oudere fietsers vanaf het fietspad roept: ‘Heel mooi, hoor!’

Foto's: ELAN & Renske Woudstra (Sa!)

Visueel is het hartstikke leuk, zegt boer Wilmar. Rondom een perceel maïs aan De Mersken zette hij ‘zijn handtekening onder het landschap’, zo staat op het informatiebord. Het bord is geplaatst door agrarische natuurvereniging ELAN en geeft een korte uitleg aan passanten - veel fietsers - wat er groeit en bloeit én waarom. Lees het hele artikel hier.