ELAN Zuidoost Friesland

STAGE OPDRACHT: sloten inventariseren

Vrijdag 10 februari 2023

STAGE OPDRACHT: sloten inventariseren

Ben je graag buiten bezig en heb je affiniteit met de agrarische sector, agrarisch natuurbeheer én leven in en om de sloot? Dan hebben wij een mooie stageplaats voor jou!

Wat ga je doen?
Een deel van onze boeren onderhoudt hun sloten op een duurzame, ecologische manier. Zij moeten het beheer uitvoeren volgens bepaalde voorwaarden en krijgen daar jaarlijks een beheervergoeding voor uitbetaald. Deze sloten zijn achter de computer ingetekend. Steekproefsgewijs vindt er schouw plaats om het beheer te controleren. Wij willen eenmalig alle sloten inventariseren om te bepalen of ze voldoen aan de voorwaarden en dus in aanmerking komen voor een beheervergoeding.

Om een beeld te krijgen waarop gelet moet worden is er informatiemateriaal beschikbaar over duurzaam slootbeheer. Sowieso ga je eerst met een ervaren schouwer / gebiedsregisseur van ELAN op pad om de fijne kneepjes van de inventarisatie te leren. Als de werkwijze duidelijk is, ga je zelf bij de grondeigenaren langs om te inventariseren. De resultaten worden via een tablet verwerkt in een GIS programma.

Wat bieden we?
Werken bij ELAN is werken in een informele omgeving. Er zijn drie ZZP-ers werkzaam voor ELAN, die worden aangestuurd door het bestuur. Het is dus een kleine organisatie, met korte lijntjes.

Tijdens de opdracht stellen we een tablet beschikbaar voor de inventarisatie. Verder is er een werkplek op kantoor en bieden we een stage- en reiskostenvergoeding.

Wat vragen we?
Naast affiniteit met de agrarische sector en agrarisch natuurbeheer, dien je als stagiaire zelf over vervoer te beschikken, aangezien je veel op pad gaat. Enige ervaring met GIS is handig.
De opdracht dient uitgevoerd te worden in de zomermaanden.

Reageren
Spreekt bovenstaande je aan en ben je op zoek naar een stage? Stuur dan een motivatie en een CV per mail naar: info@elan-zofriesland.nl Wil je eerst meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met 0512-726183.